SDE

Владика Ярослав (Приріз) взяв участь у святкуваннях з нагоди 170-ліття храму у с. Підгородці, Сколівського р-ну

11 листопада 2008
Друк E-mail
8 листопада, на свято св. Дмитрія Солунського,  преосвященніший владика Ярослав Приріз, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, очолив ювілейні святкування з нагоди 170-ліття храму у с. Підгородці, що на Сколівщині.Вітаючи вірних з 170-ю річницею храму, владика зазначив: «Немає більшої виховної сили, ніж сила Церкви, в якій діє сила Божа. Це вона виховує народ та вщеплює у душу людини ті християнські чесноти, які зроблять з неї доброго і мудрого громадянина».
У пастирському слові Преосвященніший Ярослав зосередив увагу вірних на тому, яку важливу роль у духовному відродженні українського народу завжди займала Христова Церква: «Наша рідна Церква так глибоко ввійшла в нашу історію, ментальність,  традиції, культуру, так тісно сплелася з усіма проявами нашого життя – родинного, громадського і національного, що стала неначе душею народу. Ця Церква захоронила наш народ від духовної загибелі під час довголітнього поневолення і жахливих переслідувань. Те, що ми сьогодні збереглися як окремий народ, що не заломилися, не розплилися в чужому морю все це завдячуємо в першій мірі УГКЦ».

На святкуваннях ювілею були присутні декан та отці Сколівського деканату. Наприкінці урочистостей настоятель храму прот. Микола Мельникович  склав подяку владиці Ярославу за його пастирський візит.

Теми: Ярослав (Приріз), Сколівський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори